Pantregister för BRF

I vårt online-verktyg MBFOnline finner du allt du behöver för att sköta er bostadsrättsförenings register av pantbrev och det finns även funktioner för att registrera överlåtelser av bostadsrätter. Det webbaserade programmet ger även mäklare tillgång till den information som de behöver inför ett försäljningsuppdrag, en så kallad mäklarbild. Ordning och reda på er bostadsrättsförenings pantregster ger inga otrevliga överraskningar. Självklart skickar vi in kontrolluppgifter till skatteverket på utförda försäljningar.

MBFOnline – En smartare tjänst för bostadsrättsföreningar

Läs mer om pantregistret och övriga funktioner i MBFOnline

Få offert på MBFOnline

Efter att ni fått en offert och accepterat den skickar vi ut avtal för underskrift. Ni kommer i samband med det få ett antal mallar och blanketter där ni får fylla i de uppgifter vi behöver för att komma igång med tjänsten. Det är ett engångsarbete och när vi mottagit dem så ser vi till att allt hamnar på rätt ställe.

[contact-form-7 id=”94″ title=”Få Offert”]

Förvaltning  av bostadsrättsföreningar i Mälardalen

MBFonline är en en tjänst från Mälardalens Bostadsrättsförvaltning. Vårt verksamhetsområde är Mälardalen som sträcker sig från Örebro, Arboga, Kungsör i väster via Köping, Hallstahammar, Surahammar, Västerås, Enköping till Stockholm i öster. På södra sidan av Mälaren finns orter såsom Eskilstuna, Strängnäs, Mariefred och Linköping. Vi räknar även in orter såsom Fagersta, Sala, Heby och Uppsala som vårt verksamhetsområde.

Vad är ett pantbrev?

Ett pantbrev är ett dokument som till exempel används som säkerhet för lån vid köp av bostadsrätt. Det är utfärdat på ett visst belopp och inom en viss del av den pantsatta bostadsrättens värde. Pantbrevet utfärdas som bevis för att en inteckning av en bostadsrätt har gjorts i fastighetsboken, ägararkivet, hos Lantmäteriets fastighetsinskrivning. Om låntagaren inte kan betala sitt lån och bostadsrätten måste säljas kommer den som har pantbrevet att få pengar i första hand. En inteckning i form av ett pantbrev är därför en säkerhet för banken eller utlånaren. När en bostadsrätt byter ägare, löser den gamla ägaren sina eventuella lån, får tillbaka sina pantbrev och överlämnar dessa till den nye ägaren som använder dem för sina lån. När man skall ta ett lån och det redan finns obelånade pantbrev som täcker lånebehovet behövs inget nytt pantbrev.