Medlemsförteckning för BRF

Enligt bostadsrättslagen är varje bostadsrättsförening skyldig att föra en medlemsförteckning. Vårt verktyg för onlineförvaltning är ett bra stöd för er bostadsrättsförenings arbete med er medlemsförteckning. Medlemsförteckningen ska ha till ändamål att ge föreningen, medlemmarna och andra underlag för att bedöma medlemsförhållandena i föreningen. I verktyget MBFonline har vi förutom medlemsförteckningen samlat en mängd smarta och enkla funktioner som gör det möjligt för dig att online få en enklare tjänst än vad traditionella förvaltare erbjuder.

Intresserad av medlemsförteckning ? Kontakta oss för offert

Efter att ni fått en offert och accepterat den skickar vi ut avtal för underskrift. Ni kommer i samband med det få ett antal mallar och blanketter där ni får fylla i de uppgifter vi behöver för att komma igång med tjänsten.

[contact-form-7 id=”94″ title=”Få Offert”]

Medlemsförteckning  för bostadsrättsförening enligt lagen

Här nedan kan ni se ett utdrag av lagtexten gällande medlemsförteckningen

8 § Styrelsen skall föra förteckning över bostadsrättsföreningens medlemmar (medlemsförteckning) samt förteckning över de lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt (lägenhetsförteckning). Förteckningarna kan bestå av betryggande lösblads- eller kortsystem. De kan också föras med automatisk databehandling eller på annat liknande sätt.

9 § Medlemsförteckningen ska ha till ändamål att ge föreningen, medlemmarna och andra underlag för att bedöma medlemsförhållandena i föreningen.

Medlemsförteckningen ska innehålla uppgift om

  1. varje medlems namn och postadress,
  2. tidpunkten för medlemmens inträde i föreningen, och
  3. den bostadsrätt som medlemmen har.

Medlemsförteckningen ska hållas tillgänglig hos föreningen för var och en som vill ta del av den. Om förteckningen förs med automatiserad behandling, ska föreningen ge var och en som begär det tillfälle att hos föreningen ta del av en aktuell utskrift eller annan aktuell framställning av förteckningen. Lag (2016:111).

Förvaltning  av bostadsrättsföreningar i Mälardalen

Vårt verksamhetsområde är Mälardalen som sträcker sig från Örebro, Arboga, Kungsör i väster via Köping, Hallstahammar, Surahammar, Västerås, Enköping till Stockholm i öster. På södra sidan av Mälaren finns orter såsom Eskilstuna, Strängnäs, Mariefred och Linköping. Vi räknar även in orter såsom Fagersta, Sala, Heby och Uppsala som vårt verksamhetsområde.